Gratis bereikbaar op 0800 2000

Deze week is er weer Valentijnsdag en vieren we de Week van de Liefde. Deze themaweek is een leuke en laagdrempelige manier voor VO en MBO scholen om aandacht te besteden aan het onderwerp relaties en seksualiteit. De GGD en Veilig Thuis Hollands Midden organiseren diverse activiteiten. Dit jaar staat de Week van de Liefde in het teken van safe sexting.

Jongeren en sexting

Een deel van de seksuele ontwikkeling van jongeren vindt tegenwoordig online plaats. Wist je dat 1 op de 8 jongeren wel eens een naaktfoto of seksfilmpje van zichzelf heeft verstuurd? Dit wordt ook wel sexting genoemd. Soms worden dit soort beelden zonder toestemming doorgestuurd; eenmaal op het internet zijn ze moeilijk te verwijderen. Jongeren verbieden om aan sexting te doen is bijna onmogelijk, wel kunnen we ze wijzen op de gevaren en leren hoe ze het op een veiligere manier kunnen doen.

#SAFESEXTING

Met de campagne #SAFESEXTING wil de GGD in deze regio jongeren uitdagen om op een veiligere manier aan sexting te doen. Dus geen blootfoto’s of naaktfilmpjes meer versturen, maar op een creatieve en sexy manier met elkaar communiceren! Via posters op scholen, reclame op streekbussen, speciale Boomerang-kaarten en online advertising via Instagram informeert de GGD jongeren over de campagne. Online krijgen jongeren informatie over sexting via Hoezitdat.info. Via ons Instagramaccount (@safe.sexting) kunnen jongeren meedoen aan winacties en krijgen ze de beste tips en tricks om aan safe sexting te doen!

Gastlessen op scholen

Op het Gemini College zullen 4 gastlessen worden gegeven over sexting, 2 over seksueel grensoverschrijdend gedrag en 1 over seksualiteit en seksuele diversiteit. De lessen sluiten aan bij het thema Week van de liefde.