Ik zoek hulp
Huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling…
gaat over lichamelijk, geestelijk of seksueel geweld dat in de huiselijke of familiekring wordt gepleegd. Ook verwaarlozing valt hieronder. Het kan zich afspelen tussen (ex-)partners, gezins- en familieleden. Er is dus een persoonlijke band tussen het slachtoffer en de pleger van het geweld. Het geweld kan iedereen treffen: vrouwen, mannen, kinderen, volwassenen en ouderen.
Advies en informatie
Veilig Thuis biedt een luisterend oor, geeft advies en informatie en denkt mee over oplossingen. Als er hulp van buitenaf nodig is, verwijzen we je door naar de juiste hulp. Je hoeft jezelf of degene waarover je je zorgen maakt niet met naam te noemen. Het kan dus anoniem.
Melden
Als je wilt dat Veilig Thuis de situatie aanpakt en verder onderzoekt, dan kun je een melding doen. Hiervoor hebben we wel je naam en andere gegevens van jou of de persoon waarover je je zorgen maakt nodig. Anders kunnen we niets beginnen.
Je kunt bij ons terecht.
-
- per telefoon: 0800-2000
- per mail: info@veiligthuishm.nl
- per chat: zie de pop up op deze website (chat is niet voor professionals).
- met het Meldformulier burgers VT HM (download)
- bij voorkeur bel je eerst met Veilig Thuis voor overleg voordat dat je het formulier invult en opstuurt.
- onze publieksfolder:
Iedereen heeft recht op een veilig thuis (download).
Bescherming persoonsgegevens
Je wilt dat je gegevens bij ons veilig zijn. Veilig Thuis Hollands Midden verbindt zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor het opslaan, verwerken en delen van je gegevens. Je leest er hier (link) meer over.
Werkwijze
Veilig Thuis Hollands Midden werkt volgens het landelijk Handelingsprotocol Veilig Thuis 2019 (pdf).