Gratis bereikbaar op 0800 2000

Begin juli organiseert het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating een serie van drie webinars over de signalering en preventie van achterlating, bedoeld voor professionals die hier nog weinig ervaring mee hebben. Hoewel achterlating in het buitenland in deze tijd lastig is, speelt de achterliggende problematiek natuurlijk wel. De webinars gaan in op hoe achterlating te signaleren, wat de achterliggende motieven van achterlating zijn en hoe achterlating in samenwerking met het Knooppunt aan te pakken. Alle webinars zijn na afloop onbeperkt terug te kijken.

De drie webinars belichten allemaal een ander aspect van achterlating en zijn zowel los van elkaar als in serie te volgen. In het eerste webinar gaat het over het herkennen van signalen van achterlating. Annemarie van Rhee gaat in dit webinar in op wat achterlating eigenlijk is (en wat het niet is) en hoe je zelf een mogelijke achterlating kunt signaleren. Tijdens het tweede webinar vertelt Tak Wai Lam meer over de motieven voor achterlating en krijg je tips om hierover in gesprek te gaan met de cliënt en zijn of haar familie. Deze 2 webinars zijn al geweest maar zijn nog terug te kijken.

In het derde en laatste webinar gaat het over de aanpak. Ellen van Leeuwen vertelt hoe het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) professionals kan ondersteunen als er sprake is van een dreigende achterlating. Ook wordt er meer verteld over wat het LKHA kan doen om iemand die is achtergelaten terug te halen naar Nederland.
Dit webinar is a.s. donderdag 9 juli van 12.30-13.00 uur.

Aanmelden en terugkijken
Inschrijving voor het derde webinar kan hier.
Wil je een webinar later bekijken, ga dan naar de nieuwspagina van het LKHA en klik in de rechterkolom het gewenste webinar aan.