Gratis bereikbaar op 0800 2000

Op 21 november 2019 en 26 maart 2020 organiseert Veilig Thuis in Leiden de Kenniskring huiselijk geweld en kindermishandeling. Tijdens beide bijeenkomsten is het thema complexe scheidingen. Inschrijven is nu mogelijk.

Basiskennis
Op 21 november behandelen we ‘Basiskennis over complexe scheidingen’. Jaarlijks krijgen ongeveer 70.000 kinderen te maken met een scheiding. Een scheiding is voor alle gezinsleden een ingrijpende gebeurtenis. Het omgaan met ouders die in een echtscheiding verwikkeld zijn, kan heel lastig zijn, zeker als er sprake is van veel strijd tussen de ouders en je kan spreken van een complexe scheiding. Het programma tijdens deze kenniskring is als volgt:
• Complexe scheiding: feiten en cijfers
• Juridische zaken: bijvoorbeeld recht op informatie
• Omgaan met ouders die in een complexe scheiding zijn
• De kinderen: bewaken belangen van het kind, omgaan met loyaliteit(sconflicten)
• Coöperatief ouderschap versus parallel ouderschap

Verdieping
Op donderdag 26 maart 2020 maken we een verdiepingsslag en gaan we in op ‘Zorg en hulpverlening rondom complexe scheidingen’. De laatste jaren zijn er verschillende initiatieven ontstaan om ouders én kinderen te begeleiden die met een complexe scheiding te maken hebben. Bij deze kenniskring vertellen professionals uit verschillende organisaties binnen de regio Hollands Midden over hun specifieke werkwijze/methodiek bij complexe scheidingen. Het precieze programma wordt later bekend gemaakt.

Inschrijving
Deelname is gratis maar aanmelding is wel verplicht.

Je kunt je hier inschrijven.