Gratis bereikbaar op 0800 2000

SAFE is er voor vrouwen die te maken hebben met partnergeweld. De website wil vrouwen ondersteunen in deze moeilijke situatie en hulp aanreiken. Contact met andere vrouwen in een soortgelijke situatie is mogelijk. Aan de website is een onderzoek verbonden om te kijken of de site daadwerkelijk vrouwen helpt.

De bedoeling van de SAFE-website is dat vrouwen op een anonieme, laagdrempelige manier informatie zoeken, na gaan denken over de eigen situatie, hulp zoeken en contact kunnen krijgen met andere vrouwen die hetzelfde mee hebben gemaakt. Het is vaak een grote stap om hulp te zoeken door te bellen of naar een hulpverlener te gaan. SAFE hoopt die stap gemakkelijker te maken en vrouwen te helpen om uit de gewelddadige situatie te komen.

Openbaar en gesloten
De website bestaat uit 2 delen: een openbaar deel met als doel om de bezoeker van de website na te laten denken of ze zich herkent in de geschetste situaties. Er wordt een filmpje getoond van een vrouw die in een mishandelingssituatie zit. En er worden vragen gesteld om te kijken of SAFE een passende website is voor de bezoeker.
– Voel je je wel eens onveilig in je relatie?
– Heb je het gevoel dat je thuis op eieren moet lopen?
– Word je vaak uitgescholden en geeft je (ex-)partner je een slecht gevoel?
– Blijft je ex-partner nog steeds contact zoeken terwijl je dit niet wil?
– Heeft je (ex-)partner je weleens geslagen, bedreigd of seksueel misbruikt?

Daarnaast is een deel van de website alleen toegankelijk als je ingelogd bent. Daar vind je:
– Informatie over relaties en partnergeweld.
– Informatie over hoe je veiliger kan zijn.
– Een zoekmachine waarmee je hulp bij jou in de buurt kan vinden. Er staan ook verschillende soorten hulp in zodat je kan kijken wat jij zelf voor hulp zou willen.
– Manieren om contact te krijgen met andere vrouwen die ervaring hebben met onveilige relaties en partnergeweld.

Onderzoek
SAFE is ook onderdeel van wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc, Nijmegen. SAFE is ontworpen met behulp van ervaringsdeskundigen met partnergeweld en experts uit organisaties. Als vrouwen die te maken hebben met partnergeweld mee willen werken aan het onderzoek, kunnen ze zich daarvoor aanmelden. Uiteraard worden de gegevens anoniem verwerkt. Het onderzoek loopt het hele jaar 2019.

Link naar website SAFE