Gratis bereikbaar op 0800 2000

Jongvolwassenen tussen 18 en 24 jaar kunnen sinds kort voor een luisterend oor terecht bij de Alles Oké? Supportlijn. De supportlijn is een initiatief van De Kindertelefoon. Getrainde vrijwilligers bieden via de bel- en chatlijn dagelijks laagdrempelige support als het even niet zo lekker gaat. Alles is er bespreekbaar. Contact is gratis en anoniem.

 

Zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen op werk, studie of school? Gaat het niet lekker thuis? Maak je je zorgen om de toekomst? Zit je iets dwars wat je echt even kwijt moet? Of heb je geen flauw idee waarom, maar je voelt je gewoon niet oké. Alles is bespreekbaar. Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot. Op de website Alles oké? (link) lees je hoe je in contact kunt komen: met de chat en per telefoon.

Corona, eenzaamheid, depressiviteit…

“Jongvolwassenen worden hard getroffen door de coronamaatregelen: hun hele leven ligt al meer dan een jaar zowel praktisch als sociaal op z’n gat,” aldus Roline de Wilde, initiatiefnemer en directeur van De Kindertelefoon. “Stages konden niet doorgaan, ze verloren hun (bij)baan en sociale contacten zijn tot het minimum beperkt. Ook krijgen we steeds meer signalen dat deze groep kampt met mentale problemen als eenzaamheid en depressiviteit. Het is erg belangrijk om daarover te praten.” , aldus de initiatiefnemers.

Jij hebt de regie

De vrijwilligers zijn speciaal voor deze supportlijn getraind. Ze luisteren naar jou, zonder oordeel. Je krijgt alle ruimte om je verhaal te doen. Als je dat wil kunnen ze ook met je meedenken hoe je weer een stap in de goede richting kunt zetten. Je hebt daarbij altijd zelf de regie.

Bronnen (links):
Alles oké?
Huiselijkgeweld.nl