Gratis bereikbaar op 0800 2000

In de ‘Week tegen kindermishandeling’ van 15 t/m 21 november 2021 vragen we aandacht voor kinderen die het thuis moeilijk hebben vanwege geweld, verwaarlozing en andere onveiligheid. Het thema dit jaar is ‘Kindermishandeling. Dichterbij dan je denkt’.

Ter inspiratie heeft Veilig Thuis een aantal tips voor jouw school of organisatie om tijdens de ‘Week tegen kindermishandeling’ met dit thema aan de slag te gaan: in de klas, met collega’s of individueel. Een ander moment is natuurlijk mogelijk.

Dit kun je in de klas of met je team doen

Geef zelf inspirerend les over kindermishandeling en huiselijk geweld.
Gebruik het handige Magazine ‘Maak het verschil’ voor o.a. docenten in het beroepsonderwijs.

Nodig ervaringsdeskundigen uit
Team-Kim
geeft voorlichting over kindermishandeling aan kinderen, jongeren en professionals. Aan de hand van persoonlijke, ervaringsdeskundige verhalen van jong-volwassenen maken zij kindermishandeling bespreekbaar.

Dit kun je zelf en je collega’s doen

Lees bijzondere verhalen rondom het thema kindermishandeling. Interviews met experts of ervaringsdeskundigen komen aan bod en kunnen iedereen van achtergrondinformatie en inspiratie voorzien.
Lees hier het verhaal van Laura, Veilig Thuis-medewerker, die het vertrouwen van kinderen wist te winnen.
En hier vind je een overzicht van 30 bijzondere verhalen.

Ontvang 15-30 dagen lang een tip, een weetje, een verhaal, een quiz over de aanpak van kindermishandeling of over hoe je de veerkracht van kinderen kunt versterken.
Installeer de gratis app Qurve en kies je eigen sector. Gebruik daarbij de activatiecode die je ziet op de site van Augeo.

Weet wat Veilig Thuis voor je kan betekenen
Wat kan je van Veilig Thuis verwachten, hoe werken we samen en hoe houden we een vinger aan de pols?
Bekijk het filmpje van een van vertrouwsensartsen van Veilig Thuis Hollands Midden en bel ons bijvoorbeeld voor een advies (dit kan zonder persoonsgegevens uit te wisselen).

Benut de Jeugdgezondheidszorg als sparringpartner
De JGZ, jeugdarts of jeugdverpleegkundige, kan altijd geraadpleegd worden als een laagdrempelige sparringpartner bij het bespreken van (anonieme) casuïstiek, en voor het doorlopen van de meldcode. Op school of op het CJG.

Voor verdere verdieping

Vergroot je kennis en vaardigheden met online cursussen van de Augeo Academy.
Met algemeen en specifiek aanbod voor diverse beroepsgroepen: signaleren, werken met de meldcode, gespreksvoering. Deels gratis, deels geaccrediteerd.

Lees alles over kindermishandeling op de website van het Nederlands Jeugdinstituut. Voor achtergrondinformatie, signaleren, concrete tips en de nieuwste ontwikkelingen.

 

Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt….
Met elkaar blijven we alert, samen pakken we het aan. Doe je ook mee?