Gratis bereikbaar op 0800 2000

Het coronavirus en alle maatregelen die zijn genomen, hebben ook gevolgen voor het werk van Veilig Thuis.  We houden echter onze dienstverlening zo goed mogelijk overeind. Je kunt ons gewoon bereiken voor vragen, advies en meldingen. Afspraken gaan zoveel mogelijk door.

Eerder gemaakte afspraken
Per situatie bekijken we hoe we afspraken kunnen nakomen. Heb je een afspraak met Veilig Thuis en heb je zelf gezondheidsklachten? Eventueel kan de afspraak telefonisch of via beeldbellen zoals skype doorgaan. Als er toch een afspraak thuis of op kantoor nodig is zorgen wij er natuurlijk voor dat de medewerker met wie je een gesprek hebt ook geen gezondheidsklachten heeft.

Vragen, advies en meldingen
Wij zijn gewoon bereikbaar voor al jouw vragen. Je kunt telefonisch contact met ons blijven opnemen. Ook meldingen van (vermoedens van) huiselijk geweld kun je blijven doen.

Tips om de weken veilig door te komen
Het blijft een grote opgave om thuis de spanningen niet uit de hand te laten lopen. Zeker nu we de wintermaanden veel binnen moeten zijn met andere gezinsleden dicht bij elkaar. Er zijn weinig mogelijkheden om afleiding buitenshuis te vinden. Hoe met deze lastige situatie om te gaan:
* accepteer dat we in een ongewone situatie zitten;
* zorg voor regelmaat en structuur in je dagen;
* geef jezelf en de kinderen ruimte: zoek een rustige plek of ga een wandelingetje maken;
* laat de spanning niet tot onveilige situaties leiden. Lucht je hart bij familie en vrienden. Zoek steun bij je hulpverlener. Maak afspraken bij wie jij en/of de kinderen terecht kunnen als het uit de hand loopt.

Meer tips voor thuis
– Wil je meer lezen over wat je zelf kunt doen om de komende weken zo soepel mogelijk te laten verlopen, en te zorgen dat het thuis veilig blijft? Lees dan hier de tips in Wat als spanningen oplopen  of Hoe overleef ik Corona ?
– Algemene tips hoe om te gaan met angst, stress en eenzaamheid (met telefoonnummers) lees je hier.
– Algemene informatie over corona lees je op de website van de GGD.
– Uitleg van Steffie over corona voor mensen met verstandelijke beperking en voor kinderen in makkelijke taal met dit filmpje.

Downloads en links voor professionals
– Tips van Veilig Thuis: Hoe professionals risicogezinnen kunnen ondersteunen
– Nuttige tips voor professionals, vrijwilligers en omstanders staan in Tips Corona en huiselijk geweld voor beroepskrachten en omstanders
– Gesprekstips: Hoe praat je op afstand met kinderen thuis?
– Heel uitgebreide info voor diverse doelgroepen vind je bij het Nederlands Jeugdinstituut.