Gratis bereikbaar op 0800 2000

Op de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling, 15 juni, heeft minister Hugo de Jonge (VWS) de Informatiebox Financieel Veilig Ouder Worden gepresenteerd. De box bevat allerhande informatie om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. “Financieel misbruik is dé meest voorkomende vorm van ouderenmishandeling. En samen met onder andere banken moeten we hier een dam tegen opwerpen,” aldus minister De Jonge (VWS). “Daarom is er nu een speciaal informatiepakket voor ouderen, fysiek én online.”

De volgende thema’s komen in de box aan bod:
• Waarmee kan mijn bank helpen?
• Wat kan een notaris voor mij betekenen?
• Waarvoor kan ik een mentor inschakelen?
• Waarvoor kan ik bij de politie terecht?

Fysiek en online beschikbaar
De informatiebox is online te raadplegen, maar kan ook gratis als fysieke box besteld worden. Wie hiervoor het aanvraagformulier gebruikt, ontvangt bovendien een gratis pasjeshouder.

Brede Alliantie
De Informatiebox Financieel Veilig Ouderen Worden is een initiatief van de Brede Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden. De Brede Alliantie is in 2015 opgericht, met als doel een integrale aanpak tot stand te brengen met alle betrokken partners, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Daarbij wordt ingezet op het voorkomen, signaleren, melden en stoppen van financieel misbruik. Leden van de Brede Alliantie zijn landelijke organisaties en instanties die vanuit hun eigen expertise betrokken zijn bij financieel misbruik van ouderen.

Link naar Informatiebox Financieel Veilig Ouder Worden