Gratis bereikbaar op 0800 2000

Hoe ga je op een begrijpelijke, cultuursensitieve en persoonsgerichte manier in gesprek met mensen met een migranten- of vluchtelingenachtergrond? Of mensen met een lage sociaal economische status of laaggeletterden? Het Pharos Leerplatform biedt diverse gratis modules die jou hierbij ondersteunen. Er zijn modules voor professionals en vrijwilligers.

Pharos ontwikkelde een e-learning ‘effectieve communicatie in de zorg’ voor professionals. Deze reikt kennis en vaardigheden aan over laagdrempelige communicatie en geeft antwoorden op vragen als ‘wat zijn beperkte gezondheidsvaardigheden?’, ‘wat kun je doen als zorgverlener?’ en ‘welke hulpmiddelen kun je inzetten?’ Daarnaast zijn er ook nog andere modules beschikbaar zoals: Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond en in gesprek over meisjesbesnijdenis.

De e-learnings zijn beschikbaar op het Pharos Leerplatform, en duren twee uur. De e-learnings zijn  voor verschillende beroepsgroepen geaccrediteerd. Je kunt gratis een account aanmaken.