Gratis bereikbaar op 0800 2000

De film ‘Buiten is het Feest’ is vanaf 22 oktober te zien in de bioscopen in Nederland. Huiselijk geweld, seksueel misbruik en partnergeweld komen in het verhaal stap voor stap dichterbij. De film kan een bijdrage leveren aan het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling in brede lagen van de samenleving.

De film met Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits in de hoofdrollen, laat zien hoe mensen sluipenderwijs worden verleid tot dingen die ze niet willen. Het laat zien hoe dichtbij dit kan zijn en dat het wordt gedaan door mensen zoals wij. De gewoonste en aardigste man of vrouw kunnen dit doen. Het is niet alleen een film die dit probleem bloot legt, maar ook een film van hoop en veerkracht. Erover praten is de eerste stap naar genezing en verwerking van trauma’s. Als je niet praat bescherm je de pleger en als je wel praat bescherm je jezelf en doorbreek je de cirkel van geweld.

 

De film is gebaseerd op het boek ‘Maar buiten is het feest’ van Arthur Japin. Hij liet zich inspireren door het leven van Karin Bloemen. Karin Bloemen deed in dat boek letterlijk een boekje open over haar jeugd, waarin ze seksueel werd misbruikt. Dat verhaal is nu vertaald naar een film, waarin Georgina Verbaan één van de hoofdrollen speelt. Ze is ontzettend trots op het eindresultaat, want volgens haar is het een belangrijk verhaal, dat verteld moet worden. Bloemen hoopt zelf dat jongeren die nu met huiselijk geweld te maken hebben steun vinden in de film.

Aan het einde van de film wordt verwezen naar de website van de Rijksoverheid: www.watkanmijhelpen.nl.​ Deze site is onderdeel van de campagne die de meldingsbereidheid van slachtoffers en omstanders moet vergroten.

Bekijk hier de trailer van Buiten is het feest

 

Bron: voordejeugd.nl