Gratis bereikbaar op 0800 2000

Hoewel driekwart van de Nederlanders het vanzelfsprekend vindt om in actie te komen bij (een vermoeden van) huiselijk geweld en kindermishandeling, houdt handelingsverlegenheid ongeveer de helft van alle Nederlanders tegen. Angst en onzekerheid zijn de belangrijkste drempels voor handelen. Maar als je belt of chat met Veilig Thuis zul je merken dat het oplucht en het je verder brengt.

 

Achteraf had ik veel eerder moeten chattenOnzekerheid over het feit wat je zelf kunt doen, of omdat je niet weet of je het wel goed ziet. Angst bijvoorbeeld omdat je niet kunt inschatten hoe drastisch de gevolgen zijn of je bent niet bekend met de hulpinstanties en proces van hulp of je hebt geen vertrouwen in die instanties.

Veilig Thuis roept je op om tóch contact op te nemen. In een chat of telefoontje kun je je hart luchten, kan de medewerker je helpen je gedachten en gevoelens op een rijtje te zetten en wordt duidelijk wat je kunt doen: zelf of met een instantie die er verstand van heeft. Dus aarzel niet langer en kom in beweging.