Gratis bereikbaar op 0800 2000

Seksueel geweld bij jongeren is een groeiend probleem. Afgelopen jaar was er een stijging van maar liefst 50% meer acute meldingen van seksueel geweld bij jongeren dan het jaar ervoor. De impact van seksueel geweld kan zo groot zijn dan het levens van jonge mensen kapot maakt. Wat zijn de uitdagingen voor jongeren rond hun seksuele ontwikkeling en de risico’s op seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld? En, wat betekent het om op te groeien met flirten via social media in plaats van in het ‘echt’? Dat hoor je tijdens het congres Jongeren en Seksueel Geweld dat dit jaar op 13 februari plaatsvindt.

Wat leer je deze dag?

Tijdens het congres Jongeren en Seksueel Geweld delen sprekers uit praktijk en wetenschap de nieuwste inzichten rondom het signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. We gaan aan de slag met concrete vraagstukken en casussen:

  • Welke vormen van seksueel geweld bij jongeren zien we steeds meer?
  • Hoe herken je slachtoffers van seksueel geweld?
  • Hoe ga je om met online gedrag van jongeren?
  • Succesvolle interventies bij trauma
  • Seksueel geweld bij jongeren met een lvb

Gedurende het gehele programma worden veel praktische voorbeelden gegeven, is er veel ruimte voor interactie én is er volop ruimte om je uitdagingen en ervaringen te delen.

Wat zeggen oud-deelnemers 2019 over het congres Jongeren en Seksueel Geweld?

“Sprekers met inhoudelijke deskundigheid en talent om kennis over te brengen aan een groep. diversiteit aan onderwerpen”.

“Ik had al positieve verwachtingen (anders had ik me uiteraard niet ingeschreven), maar die zijn nog overtroffen. Zeer interessante sprekers, zeer relevant voor mijn team, vanuit meerdere perspectieven“.

“Interessante lezingen van mensen uit de praktijk. Waardevolle bevindingen van onderzoeken en harde cijfers.

Programma, sprekers en aanmelden

Meld je nu aan  aan voor het congres op donderdag 13 februari 2020 en krijg de nieuwste inzichten rondom het signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag: Zorg en Welzijn (link)