Gratis bereikbaar op 0800 2000

In de Week tegen Kindermishandeling organiseert de Landelijke Vakgroep van Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling op 19 november in DeFabrique in Utrecht een bijzonder symposium met sprekers als Rian Teeuw, Frank van Leerdam en optredens van het Nederlands Toegepast Theater. Deze dag is speciaal voor aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling en andere belangstellenden die met de meldcode werken. Op het symposium staat de rol van de aandachtsfunctionaris binnen een organisatie centraal.

De aandachtsfunctionaris is voor organisaties die verplicht met de meldcode moeten werken een belangrijke schakel in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Een geschoolde aandachtsfunctionaris is binnen een organisatie de deskundige voor het implementeren van de meldcode, het adviseren van de directie en het begeleiden van medewerkers.

Programma
Het symposium start met lezingen over ‘De lange termijn gevolgen van kindermishandeling’ en ‘Meldcode door de bril van de inspecteur’ waarna uit diverse workshops gekozen kan worden. Thema’s en workshopleiders zijn:

  1. Hulpverlening aan kinderen bij complexe echtscheidingen – Jaco de Rapper
  2. Wat, wie is een aandachtsfunctionaris? –  Tea Hol
  3. Praktijkdilemma’s op juridisch vlak – Lydia Janssen
  4. Eergerelateerd geweld van 0 tot +100 jaar – Byram Varli
  5. Gespreksvoering ‘melden Veilig Thuis’ – Robin Feenstra
  6. Beschermen zonder woorden – Firouzeh Kazemi
  7. Munchausen by Proxy  – Nina Blom
  8. Sexting/grooming, uitleg van politie – Lei Seuren

Ga naar de website voor meer informatie en aanmelding.