Dit is Veilig Thuis

Home » Over Veilig Thuis » Dit is Veilig Thuis

Voor veel mensen is thuis een plek waar ze zich veilig voelen. Waar ze graag komen na een lange schooldag, een drukke werkdag of na een avondje stappen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Soms is thuis helemaal geen fijne plek. Er kunnen thuis dingen gebeuren waardoor iemand zich onveilig voelt. Van slaande ruzies en scheldpartijen tot ongewenst (seksueel) contact of vernedering.  

Advies- en meldpunt

Veilig Thuis Hollands Midden geeft advies over wat iemand kan doen bij huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Ook als het alleen een vermoeden is.

Ook is Veilig This Hollands Midden het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Moeder leest dochter voor

In het kort

Wij zetten ons in om huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen.

Veilig Thuis voor iedereen

Kinderen en volwassenen hebben recht op een veilig thuis. Verwaarlozing, lichamelijk, psychisch of verbaal geweld kan een kind een gevoel van onveiligheid geven. Ouders zijn als eerste verantwoordelijk voor een veilige opvoeding. Veilig Thuis is een advies- en meldpunt voor mensen die zich zorgen maken over (een vermoeden van) kindermishandeling. Veilig heeft de taak om deze zorgen te onderzoeken en om de situatie weer veilig te maken. Bijvoorbeeld door het inzetten van hulpverlening of het maken van veiligheidsafspraken.    

Naast kinderen kunnen ook volwassenen te maken hebben met bijvoorbeeld fysiek geweld, seksueel geweld, verwaarlozing, psychische mishandeling of financieel misbruik. Ook hier denkt Veilig Thuis mee. Ons doel is dat het weer veilig wordt voor iedereen, nu en in de toekomst.  

Veilig Thuis Hollands Midden is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Denk aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, maar ook aan betrokkenen, omstanders en professionals. Bij professionals kun je denken aan leraren, huisartsen en politie.  

Veilig Thuis is onderdeel van Hecht ZVH Hollands Midden. We zijn aangesloten bij het Landelijk Netwerk Veilig Thuis. Veilig Thuis Hollands Midden werkt in de gemeentes Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Lisse, Teylingen, Oegstgeest, Leiden, Voorschoten, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Nieuwskoop, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zuidplan, Gouda en Krimpenerwaard.