Gratis bereikbaar op 0800 2000

De Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is onlangs van start gegaan. Het doel van de community is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode en het werken aan veiligheid in gezinnen. Op 22 juni is er voor wijkteams een gratis webinar hierover.

Wijkteammedewerkers zetten zich dagelijks in voor de veiligheid in gezinnen. Soms krijgen ze te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld, dan passen zij de meldcode toe. Dat kan een hele uitdaging zijn. Veel professionals blijken behoefte te hebben aan meer kennis en ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het signaleren van niet zichtbare vormen van geweld, of bij het bespreken van zorgen met betrokkenen.

Ervaringen uitwisselen

De Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is een platform voor online scholing en informatie(uitwisseling). In de community vind je scholing, informatie, tips, ervaringsverhalen en animaties over verschillende thema’s, zoals: de meldcode, signaleren, gespreksvoering en patronen achter geweld. Deelnemers kunnen er ook hun vragen delen en ervaringen uitwisselen met andere wijkteamprofessionals, casussen indienen en feedback vragen en geven.

Webinar

Op dinsdag 22 juni van 16.00 – 17.00 uur is er op de community een gratis webinar over het gebruik van de meldcode in de praktijk en de dilemma’s die je daarbij tegenkomt. Hoe krijg je meer grip op je onderbuikgevoel dat er iets niet goed is, hoe maak je je zorgen concreet, wanneer bespreek je het met collega’s en hoe breng je jouw waarnemingen onder woorden naar betrokkenen.

Aanmelden

Aanmelden kan via 1Sociaaldomein.nl. Klik daarvoor op de grijze button ‘Registreren’ rechtsboven.

Bron: huiselijkgeweld.nl (link)