Gratis bereikbaar op 0800 2000

De landelijke campagne Ode aan ouders van het programma Gezonde Generatie van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen heeft inmiddels miljoenen mensen bereikt. Onderdeel van de inzet rondom het thema veilig opgroeien is een toolkit die verstuurd wordt naar alle plekken waar ouders met jonge kinderen komen. Zo worden onder meer posters (zie afbeelding) verstuurd naar consultatiebureaus, jeugdgezondheidszorg-locaties, huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, GGD’s, jeugdzorginstellingen, voedselbanken en kinderopvang organisaties.

Ouderschap hoef je niet alleen te doen

Met de campagne en de bijbehorende toolkit laten we zien dat ouders met ogenschijnlijk kleine dingen zoals het knuffelen, troosten en oprechte aandacht geven aan hun kind al het verschil kunnen maken. Daarnaast geven we tips wat je kunt doen als je dat als ouder moeilijk vindt. Ook hier is de boodschap: ouderschap hoef je niet alleen te doen en steun/hulp vragen is oké! Bekijk hier de animatie (link).

Meer weten of de toolkit downloaden? Ga naar www.1e1000dagen.nl (link).

De extra materialen rond veilig opgroeien zijn ontwikkeld met kennis van Augeo Foundation en financieel mogelijk gemaakt door een collectief van elf kinderfondsen en vermogensfondsen.

Over De Gezonde Generatie en ‘Ode aan ouders’

De Gezonde Generatie is een initiatief van 24 samenwerkende gezondheidsfondsen. Het doel is dat de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste is van de wereld. De gezondheidsfondsen zien ook het grote belang van een gezonde start en steun voor ouders en verzorgers tijdens de eerste 1.000 dagen. Zij hebben daarom, als onderdeel van het programma ‘de Gezonde Generatie’, samen met de Bernard van Leer Foundation en de Noaber Foundation, het initiatief genomen voor deze campagne. Binnen deze campagne is extra aandacht voor het belang van veilig opgroeien. Dit is mogelijk gemaakt met kennis vanuit Augeo Foundation en door een financiële investering door een collectief van elf kinderfondsen en vermogensfondsen.

Bron: Augeo (link)