Gratis bereikbaar op 0800 2000

Nieuws

Foto-tentoonstelling WIJ doorbreken de cirkel van geweld in Zuidplas

Vandaag is in de straten van Zuidplas de fototentoonstelling ‘WIJ’ doorbreken de cirkel van geweld te zien. Het is een reizende binnen- en buitententoonstelling met met sterke portretten en belangrijke verhalen van personen die de cirkel van geweld hebben doorbroken. De verhalen laten zien dat Iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling. Zuidplas is de eerst gemeente in Nederland waar deze tentoonstelling is te zien. 

Lees meer

Nieuwe supportlijn voor jongvolwassenen: Alles Oké?

Jongvolwassenen tussen 18 en 24 jaar kunnen sinds kort voor een luisterend oor terecht bij de Alles Oké? Supportlijn. De supportlijn is een initiatief van De Kindertelefoon. Getrainde vrijwilligers bieden via de bel- en chatlijn dagelijks laagdrempelige support als het even niet zo lekker gaat. Alles is er bespreekbaar. Contact is gratis en anoniem.

Lees meer

Info over Veilig Thuis in andere talen

Veilig Thuis heeft folders voor anderstaligen gemaakt. Hierin wordt de werkwijze van Veilig Thuis uitgelegd in het Arabisch, Engels en Pools. Het kan handig zijn deze informatie te verstrekken aan personen die het Nederlands niet goed machtig zijn. Let wel op: als een anderstalige in contact met Veilig Thuis wil treden en vertaling nodig heeft, dan is het nodig om bij dit eerste contact een tolk te betrekken. Dit staat ook in de folder vermeld. Op deze manier kan de Veilig Thuis-medewerker goed inschatten wat nodig is aan vertaling bij eventuele verdere gesprekken.

Lees meer

Ouderenmishandeling in de acute zorg

De gids Ouderenmishandeling in de acute zorg is bedoeld om ouderenmishandeling beter te herkennen en aan te pakken. De gids is geschreven voor professionals en studenten in zorg en welzijn en geeft voorbeelden vanuit de praktijk van de ambulancezorg, de spoedeisende hulp en medisch maatschappelijke hulp.

Lees meer

Vrouwendag: stalking en moord groot probleem

In het kader van Internationale Vrouwendag, 8 maart, verscheen afgelopen weekend een uitgebreid artikel over stalking en moord op vrouwen, ook wel femicide genoemd. Per jaar worden er in Nederland gemiddeld veertig vrouwen vermoord, vooral in huiselijke kring. Judith Kuijpers, directeur van VT Zuidoost-Brabant en Brabant Noordoost (a.i.) leverde samen met partners een bijdrage aan het artikel. Daarin wordt een pleidooi gedaan om dit grote onrecht gezamenlijk en gendersensitief aan te pakken. 

Lees meer

Leger des Heils biedt regeling voor slachtoffers misbruik

Het Leger des Heils heeft een compensatieregeling en een nazorgtraject beschikbaar gesteld voor mensen die in het verleden slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Hiermee wil het Leger des Heils recht doen aan het leed dat slachtoffers is aangedaan en een handreiking bieden voor mogelijk herstel. Het Leger des Heils betreurt dat dit misbruik destijds binnen de organisatie heeft plaatsgevonden.

Lees meer